вторник, 10 декември 2013 г.

Ябълкови мъфини с медена глазура


Обожавам мириса на канела ... винаги ми е напомнял коледните празници, а мляко с канела е най-любимото ми топло питие в студените зимни дни! Ако и вие обичате канелата, тези ароматни мъфини ще ви станат любими!

Продукти:
2 настъргани обелени ябълки                        за глазурата:
3 яйца                                                                 125 гр. крема сирене                                          
300 гр. захар                                                      2 с.л. меко масло
1/2 чаена чаша олио                                         1 чаена чаша пудра захар                                 
1 бакпулвер                                                        2 с.л. мед
1 чаена лъжица канела                                    жълта сладкарска боя
300 гр. брашно
канела за поръсване

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер. След това добавете ябълките и канелата и смесете добре всички съставки. Прибавете брашното и в него направете кладенче, където изсипете бакпулвера и с помощта на пръсти го смесете с брашното. Разбъркайте за кратко тестото с помощта на миксер и след това добавете олиото. Поставяме така полученото тесто във форма за мъфини, като сме покрили предварително с хартиени капсули, които се пълнят със сместа до 3/4 от обема. Печем за 25-30 минути или до готовност в предварително загряна на 180 градуса фурна (без вентилатор). Когато са готови ги извадете от формата и ги оставете да изстинат върху решетка.
За крема разбиваме мекото масло и крем сиренето с помощта на миксер до пълното им смесване. След това прибавяме и пудрата захар и разбиваме крема до получаване на хомогенна смес. Накрая добавяме меда и сладкарската боя.
С приготвения крем се декорират кексчетата с помощта на пош или с лъжица и се поръсват с канела.



Няма коментари:

Публикуване на коментар